Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criză de taxiuri la aeroportul Otopeni. Un adevărat haos

Wednesday, 27 April 2016, 20:29 Sursă: REALITATEA.NET

Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, ora 10 dimineaţă la terminalul sosiri, în spatele uşilor de unde ies pasagerii este forfotă de oameni care aşteaptă persoane din cursele ce abia au aterizat. Trec câteva minute şi primii călători ajung la ieşire, încărcaţi de bagaje. Mare parte pleacă alături de cei care îi aşteptau, dar câţiva rămân şi încearcă să găsescă taxiuri la cele şase aparate galbene aşezate pe culoarul de ieşire.

Nu sunt mulţi pasageri, dar cozile s-au format deja. Cei care sunt în faţa aparatelor unde se comandă taxiurile, încep să bată cu degetele pe ecrane deoarece mesajul afişat de parat este „Ne pare rău, nu avem maşini disponibile momentan.”

În faţa terminalului sunt patru taxiuri, cu tarif de 3,5 lei pe kilometru, în condiţiile în care cele mai multe taxiuri din Bucureşti au un tarif de 1,39 de lei pe kilometru. Aceste maşini, cu tarif mai ridicat, stau neocupate. „Mi se pare normal să fie mai cautate cele de 1,39 lei, din moment ce sunt mai ieftine ca autobuzul. Se urcă patru persoane şi plătesc mai puţin decât la autobuz. Nu este un tarif echitabil”, ne spune unul dintre taximetristi care stă în aştepatarea unui client.

Săptămâna trecută ministrul Transporturilor anunţa că până în tomană, pot prelua curse şi cei care au instalaţii GPL în portbagaj, facând o derogare de la noul regulament.Chiar şi aşa problema cozilor la taxiuri nu a fost rezolvată în totalitate nici în prezent.

“ Un taxi care vine din oraş, din centru până aici consumă în jur de 30 şi ceva de lei de combustibil. Este exact cât ar plăti un drum înapoi, adică 20 şi ceva de lei. Nu găseşti maşină la 1.39 pentru că sistemul este foarte prost. Faci comandă şi şoferul care a luat comandă nu vine. Cel de 1,39 nu vrea să ia comanda, aşteaptă să plece clientul ăla cu cine o fi şi să ia şi el la ghici. Nu-i convine să ia cu 1.39 de lei, el să vină să ia un 50 de lei, un 70 de lei, pentru aia vine”, a declarat un taximetrist pentru MEDIAFAX.Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL