Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Creierul poate fi antrenat să accepte doar alimentele sănătoase. Cum poţi face asta

Saturday, 13 June 2015, 23:05 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii sunt de părere că este posibilă crearea unei diete care să poată anula dependenţa de alimente nesănătoase şi să crească preferinţa oamenilor pentru o hrană sănătoasă. Până acum, oamenii de știință considerau că efectele unei alimentaţii nesănătoase prelungite asupra creierului, în termeni de dependenţă, sunt foarte greu de anulat, conform clickpentrufemei.ro.

„Nu ne începem viaţa cu o poftă de cartofi prăjiţi şi respingând alimente precum pastele din făină integrală", a spus autoarea studiului, Susan Roberts, profesor la Universitatea Tufts din Marea Britanie. „Aceste preferinţe se instalează în timp, ca răspuns la alimentaţia constantă nesănătoasă", a explicat aceasta.

Oamenii de ştiinţă au bănuit de mult timp că, odată create, circuitele cerebrale responsabile de dependenţa de alimentaţia nesănătoasă pot fi foarte greu sau imposibil de inversat, ceea ce-I face pe cei care au probleme cu greutatea în exces să ducă o viaţă în care se luptă să reziste tentaţiilor alimentare nesănătoase.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL