Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Craiova: Focuri de armă pentru prinderea unui hoţ de maşini

Friday, 20 September 2019, 14:19 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Dolj, vineri dimineată, în jurul orei 4.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, care era condus pe strada Brestei, din Craiova, fără a avea montate plăcuţele de înmatriculare.

Întrucât conducătorul autoturismului nu a oprit la semnal, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia până pe strada Alexandru cel Bun, unde a lovit un stâlp de iluminat public.

Tânărul a abandonat autoturismul şi a luat-o la fugă, poliţiştii executând trei focuri de armă, în plan vertical, pentru prinderea acestuia.

Tânărul furase autoturismul din cartierul craiovean Brazda lui Novac.

„Astfel, cel în cauză a fost prins şi identificat în persoana unui tânăr de 17 ani, din Giurgiţa, acesta fiind condus la sediul Biroului Rutier Craiova, pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor desfăşurate, poliţiştii au stabilit că autoturismul pe care tânărul îl conducea fusese sustras din parcarea unui bloc din cartierul craiovean Brazda lui Novac. De asemenea, în interiorul autoturismului sustras, poliţiştii au găsit mai multe bunuri pe care cel în cauză le-ar fi sustras din alte autoturisme parcate în aceeaşi zonă”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit poliţiştilor, tânărul ar fi folosit o şurubelniţă pentru a sparge geamurile laterale de la alte două autoturisme, aflate în aceeaşi parcare.

Dintr-una dintre maşini acesta ar fi sustras un sistem electronic de navigaţie, iar din cealaltă un compresor auto, găsind totodată, în compartimentul portierei o cheie de la o altă maşină, parcată în apropiere.

Cheia respectivă aparţinea autoturismului, la volanul căruia fusese depistat în trafic tânărul în cauză.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

„Cercetările au fost preluate de poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, cel în cauză fiind bănuit şi de comiterea infracţiunilor de furt din autoturisme, comise în ultima perioadă. Urmează ca la finalizarea cercetărilor, poliţiştii să dispună măsurile legale ce se impun a fi luate în acest caz”, mai spun poliţiştii.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL