Coşmar pentru locuitorii unui oraş din România. Ce s-a întâmplat acolo

Wednesday, 01 August 2018, 17:20 Sursă: REALITATEA.NET

Craiovenii au făcut o serie întreagă de sesizări, fie la sediul Regiei de Administrare a Domeniului Public Craiova, fie la Telefonul Cetățeanului privind terenurile cu ambrozie. Planta le dă bătăi cap mai ales persoanelor alergice, nu puține fiind cazurile când acestea ajung la medic.


Adaugă părerea ta

Autoritățile încearcă să rezolve aceste probleme, demarând acțiunile de combatere încă din luna iunie. Astfel, au fost formate echipe care acționează pe această linie, important fiind ca și cetățenii care au terenuri private să intervină.

„RAADPFL Craiova a demarat încă de la începutul lunii iunie acțiunea de identificare şi combatere a ambroziei de pe terenurile aparținând domeniului public. Craiovenii care observă tufe de ambrozie sunt rugați să ne sesizeze, pe pagina de facebook a instituției (RAADPFL Craiova), urmând ca o echipă a RAADPFL Craiova să intervină  în cel mai scurt timp. Facem un apel la cetățenii care dețin terenuri private să ia măsurile de toaletare a spațiilor verzi. Menționăm faptul că pe terenurile proprietate privată, proprietarii sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin. În fiecare dintre cele 14 sectoare de activitate, din cadrul Secției Zone Verzi a RAADPFL, care intervin pe domeniul public s-au format echipe pentru intervenție rapidă”, a explicat directorul RAADPFL Craiova, Aurelia Filip.

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, pe marginea drumurilor și a căilor ferate, în apropierea dărâmăturilor, pe şantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, pe terenurile lipsite de vegetație şi prost întreținute.

Planta, denumită popular şi ambrosie înfloreşte în perioada iulie-septembrie, prezintă mecanisme de răspândire şi de înmulţire caracteristice şi se află pe lista plantelor invazive. Ambrozia poate avea efecte negative asupra sănătăţii umane, prin producerea de alergii.

Realitateadecraiova.net