CORONAVIRUSUL se transmite de la OM la OM! Primul caz, DEPISTAT în Germania

Tuesday, 28 January 2020, 13:01 Sursă: realitatea.net

 

Este vorba despre primul caz de contaminare între oameni din Europa, alți pacienți fiind infectați după sejururi în China.

Autoritățile au anunțat, marți, într-o conferință de presă, că pacientul nu a călătorit în China, ci s-a îmbolnăvit pe teritoriul Germaniei. 

Germania a confirmat luni primul caz de coronavirus. Este vorba de un bărbat de 33 de ani din landul Bavaria, din sud-estul Germaniei, din localitatea Starnberg. El lucra la o fabrică auto. Acesta este într-o stare stabilă, este izolat și monitorizat de personalul medical. El a manifestat simptome de tip gripal, dar a fost confirmat pozitiv la coronavirus. Potrivit autorităților germane, nu are febră, dar este slăbit și este monitorizat atent într-o camera de izolare. Rudele bolnavului au fost informate cu privire la simptome care pot apărea în cazul îmbolnăvirii şi cu privire la măsuri de precauţie igienică de luat.

Bărbatul a fost contaminat în ianuarie de o colegă venită din Shanghai, China, pentru câteva zile, în cadrul unui program de formare profesională - workshop, scrie bild.de. Cei doi au participat la workshop în urmă cu mai mult de o săptămână, în perioada 19-22 ianuarie. Pe drumul spre China, i s-a făcut rău în avion. asă s-a simțit rău în avion. Probabil a fost infectată înainte de a ajunge în Germania, după ce a fost vizitată de părinții săi care trăiesc în regiunea Wuhan. La sosirea în China, la Beijing, a fost testată pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Ulterior, femei a anunțat și autoritățile germane despre rezultatul pozitiv la testarea pentru coronavirus.

Berlinul şi-a îndemnat cetăţenii să evite călătorii ”non-indispensabile în China”.

Germania devine astfel a doua ţară din Europa atinsă de noul coronavirus, după ce în Franţa s-au confirmat trei cazuri la 24 ianuarie. Cei  trei bolnavi francezi - unul a Bordeaux (sud-vest) şi doi la Paris - au călătorit recent în China.

Epidemia de pneumonie virală s-a soldat cu cel puțin 107 morți potrivit ultimului bilanț, iar peste 4.500 de persoane au fost contaminate în China, alături de alte 62 de cazuri raportate în afara Chinei, în 17 țări

După China, Thailanda înregistrează cele mai numeroase cazuri - opt persoane contaminate.

Până marți dimineață au fost raportate 62 de cazuri în afara Chinei. În Hong Kong și Thailanda u fost înregistrate câte 8 cazuri de infectate cu noul virus. În Macao, Australia, Singapore și SUA, câte 5 cazuri, în Japonia, Malaezia, Taiwan, Coreea de Sud, câte 4 cazuri, în Franța, 3 cazuri, Vietnam, 2 cazuri. în Cambodgia, Canada, Germania, Sri Lanka, Nepal, câte un caz.

Majoritatea pacienţilor din lume sunt persoane care au călătorit recent la Wuhan sau în China.

VIRUS China. Ultimul BILANȚ: 107 decese, peste 4.500 INFECTAȚI // Care sunt țările AFECTATE

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL