Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus în Primăria Iași: Viceprimarul și doi funcționari, depistați pozitiv. Se testează și primarul Mihai Chirica

Thursday, 08 October 2020, 16:07 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

“Cazul cel mai important este cel al domnului viceprimar Harabagiu care a fost într-o deplasare în Grecia la un pelerinaj, în concediu și când s-a întors unul dintre colegii cu care a venit din Grecia, care nu lucrează în primărie, face parte din grupul de prieteni cu care a fost plecat, a fost depistat pozitiv. S-a testat și el și de când a aflat rezultatul, a intrat în izolare. Nu a intrat în contact cu mai mulți colegi dar a apucat să participe la anumite întâlniri dar au fost respectate toate măsurile sanitare: a purtat masca și a respectat distanța fizică. Colegii cu care a intrat în contact direct, cum ar fi secretara domniei sale, nu are simptome, este în izolare preventivă și se va testa în cursul zilei de mâine sau luni pentru a vedea dacă domnul viceprimar a dat și altcuiva COVID.

Am mai avut două cazuri la direcția tehnică. Acestea nu au avut legătură cu cazul domnului viceprimar sau unul cu celălalt. Ambii angajați au luat coronavirus din altă parte. A fost o suspiciune de cinci persoane, după testare doar două persoane au fost confirmate birourile s-au dezinfectat și toată lumea s-a întors la serviciu. Deci cazuri confirmate sunt două de la direcția tehnică și domnul viceprimar”, a spus purtătorul de cuvânt al primăriei, la un post TV.

Potrivit acestuia, primarul Mihai Chirica urmează să se testeze având în vedere că a participat la ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență alături de viceprimarul Gabriel Harabagiu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL