Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Coronavirus Europa. Muntenegru anunță primul deces din cauza infectării cu COVID-19

Monday, 23 March 2020, 09:25 Sursă: realitatea.net

 

Muntenegru a anunţat primul deces provocat de noul coronavirus pe teritoriul său, potrivit radioteleviziunii publice muntenegrene, RTCG, citată de DPA, informează Agerpres.

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit la scurt timp după sosirea sa într-un spital din capitala Podgorica duminică seară, a raportat luni RTCG. Bărbatul călătorise anterior în Serbia.

Guvernul din Muntenegru a confirmat în urmă cu o săptămână primele două cazuri de infectare cu noul coronavirus.

E vorba de două femei care veniseră de 12 zile din SUA şi, respectiv, Spania, și care sunt spitalizate, a declarat prim-ministrul Dusko Markovic, potrivit Agerpres.

Muntenegru şi-a închis deja frontierele, a suspendat transportul public, a închis şcolile, cafenelele şi restaurantele pentru a opri răspândirea virusului.Au rămas deschise doar farmaciile şi supermarketurile.

La începutul săptămânii trecute, Muntenegru era încă  singura țară din Europa neatinsă de epidemia cu noul coronavirus, deși se află la doar 300 de kilometri de Italia, de care o desparte Marea Adriatică.

Țara din spațiul ex-iugoslav a efectuat mai multe teste de coronavirus, însă toate ieșiseră negative.

Înainte de confirmarea primelor cazuri de COVID-19, Muntenegru luase deja măsuri în privința coronavirusului, la fel ca restul țărilor afectate. Adunările publice au fost interzise, școlile, iar porturile și unele granițe au fost închise pentru cel puțin 14 zile ca măsuri de prevenție împotriva coronavirusului.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL