Coronavirus - România: 1815 de cazuri confirmate

Coronavirus. Alis Grasu, despre asistentul infectat: Ancheta epidemiologică s-a încheiat. Probabil e transmitere comunitară

Tuesday, 24 March 2020, 10:52 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

 

În cazul asistentul medical infectat cu coronavirus, ancheta epidemiologică s-a încheiat, a spus Alis Grasu, la Realitatea PLUS.

„Din păcate nu  s-a identificat persoana de la care a luat acest virus. Se banuieste o transmitere comunitara, noi nu am putut sa identificam de la cine, nici noi, nici Directia de Sănătate Publică. S-a facut ancheta epidemiologica. 20 de persoane de la stația respectivă care au intrat in contact cu asistentul depistat pozitiv au intrat in izolare 14 zile. Speram ca la a doua testare, la sfârșitul acestei săptămâni, vor iesi rezultate negative pentru toți. La prima testare, rezultatele au fost negative pentru toți cei 20.”
 
În urmă cu o săptămână, pe 18 martie, asistentul medical de la Serviciul Ambulanță București-Ilfov a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 și a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru a se găsi sursa de infectare, dacă a fost în timpul servicului cu un pacient confirmat sau dacă s-a infectat în alte circumstanţe.

Managerul Serviciului de Ambulanță pe București-Ilfov a transmis un mesaj celor care sună la 112.

„Rugăm persoanele care sună la 112 sa raspunda corect la intrebarile personalului. În cazurile in care persoanele nu declară toate datele cerute intervin probleme. Daca nu se informeaza ca un pacient este confirmat cu COVID-19, ulterior interventiei Ambulantei, personalul care a intervenit, fara sa stie si fara sa fie avertizat, va intra  14 zile la izolare la domiciliu. În aceasta perioada, Serviciul Ambulanța se confrunta cu o creștere a numărului de solicitari, cu 15% fata de anul trecut, iar la solicitările în cazul febrei, tusei, stare generala alterata, cresterea e cu 176% fata de anul trecut, aceeasi perioada”, a mai declarat Alis Grasu, marți, in interventia telefonică de la Realitatea PLUS. 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-24 14:14:11
Niță Marian

Golanul ăsta se crede reper de moralitate creștină în politică?

Alte articole din: ACTUAL