Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coreea de Nord reia ameninţările la adresa SUA

Sunday, 06 May 2018, 14:38 Sursă: REALITATEA.NET

Un oficial din cadrul Ministerului nord-coreean de Externe citat de agenţia KCNA a declarat că Washingtonul "induce în eroare opinia publică" sugerând că angajamentul Phenianului în sensul renunţării la arme nucleare ar fi rezultatul sancţiunilor şi presiunilor. Donald Trump a insistat pentru menţinerea presiunilor asupra Coreei de Nord până la obţinerea denuclearizării Peninsulei Coreea.

Phenianul ameninţă de obicei Washingtonul, dar, în ultima perioadă, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, acceptase îmbunătăţirea relaţiilor cu Administraţia de la Seul. În plus, Kim Jong-Un ar urma să aibă o întrevedere cu Donald Trump.

"Statele Unite provoacă în mod deliberat Coreea de Nord, într-o perioadă în care situaţia din Peninsula Coreea se îndreaptă spre pace şi reconciliere datorită întâlnirii istorice între liderii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud şi a Declaraţiei Panmunjom", în sensul semnării unui acord de pace, afirmă oficialul din cadrul Ministerului de Externe de la Phenian.

"Această abordare nu poate fi concepută altfel decât ca o tentativă periculoasă de a ruina atmosfera de dialog obţinută cu greu şi de a aduce situaţia din nou la tensiuni.

"Situaţia nu se va îmbunătăţi dacă Statele Unite interpretează greşit intenţia iubitoare de pace a Coreei de Nord ca fiind un semn de slăbiciune şi dacă vor continua presiunile şi ameninţările militare asupra Coreei de Nord", atrage atenţia Phenianul.

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL