Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coreea de Nord l-a condamnat la moarte pe Donald Trump

Wednesday, 15 November 2017, 09:26 Sursă: REALITATEA.NET

Principalul ziar de stat din Coreea de Nord l-a criticat în termeni duri pe Donald Trump pentru insultele aduse liderului Kim Jong-Un, spunând că președintele american merită "pedeapsa capitală", potrivit The Guardian.

"Cea mai mare crimă pentru care nu va fi iertat niciodată este că a îndrăznit să păteze demnitatea liderului suprem. Ar trebui să știe că este un criminal hidos pe care poporul coreean l-a condamnat la moarte", se spune într-un editorial publicat în cotidianul Rodong Sinmun.

Preşedintele american Donald Trump a abordat, duminică, subiectul înălţimii şi greutăţii liderului nord-coreean Kim Jong Un, afirmând pe un ton aparent sarcastic că nu l-ar numi niciodată "scund şi gras" şi meditând asupra ideii ca în cele din urmă ar putea să devină prieteni.

Regimul nord-coreean îl acuză pe Trump de lașitate pentru că a renunțat să mai viziteze zona demilitarizată de la granița cu Coreea de Nord.

Președintele american și-a încheiat marți turneul-maraton în Asia, care s-a desfășurat fără incidente, dar și fără un progres major în probleme-cheie și fără a disipa ceața ce împresoară strategia sa în această parte a lumii, comentează AFP.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL