Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coreea de Nord dezminte că livrează armament grupărilor Hamas și Hezbollah

Tuesday, 29 July 2014, 09:07 Sursă: AGERPRES

Această dezmințire a fost făcut luni seară de Ministerul de Externe, într-un comunicat transmis de agenția oficială KCNA.

Citând surse occidentale, cotidianul britanic Daily Telegraph a afirmat în weekend că mișcarea Hamas a trimis un avans în numerar pentru a garanta rachete și echipamente de comunicații livrate de Coreea de Nord.

Cu câteva zile mai înainte, un judecător federal american a declarat că Phenianul a livrat armament sofisticat organizației islamice libaneze Hezbollah, susținută de Teheran și care îndeamnă la lupta armată împotriva statului evreu.

'Este un fără fundament și o pură ficțiune întreținute de SUA pentru a izola (Coreea de Nord) pe scena internațională', și-a exprimat indignarea ministerul nord-coreean.

'În spatele acestei propagande se ascunde tentativa sinistră a Statelor Unite de a justifica actele sale criminale de sprijinire a Israelului' și de a căuta să provoace un sentiment împotriva Phenianului legând Nordul de conflictele din Orientul Mijlociu, a adăugat sursa amintită.

Exporturile de armament constituie o sursă primordială de valută pentru Coreea de Nord, care a vândut deja acest tip de materiale Siriei și Iranului, cu toate că îi este interzis prin sancțiuni internaționale.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL