Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cooperare între polițiștii din România și Suedia: Doi urmăriți internațional, prinși la Stockholm

Tuesday, 17 January 2017, 14:41 Sursă: REALITATEA.NET

"La data de 16 ianuarie a.c., în urma unei operațiuni ENFAST declanșată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale - I.G.P.R., în colaborare cu echipa FAST Suedia, au fost depistați și reținuți în Suedia, Stockholm, doi cetățenii români urmăriți internațional", se arată într-un comunicat remis de IGPR.

Cei în cauză, un bărbat, de 38 de ani și o femeie, de 33 de ani, ambii urmăriți internațional, erau condamnați la o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de trafic de minori și tâlhărie (bărbatul), respectiv 8 ani de închisoare  pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori (femeia) 

Instanța de judecată a reținut faptul că bărbatul a recrutat, la începutul lunii septembrie 2010, o minoră și împreună cu femeia, prin constrângere,  au transportat-o și găzduit-o la diferite adrese în scopul exploatării sexuale și prin muncă, în perioada septembrie-decembrie 2010.

De asemenea, în sarcina acestuia instanța de judecată a reținut faptul că, în noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2003, împreună cu alte persoane, a pătruns cu bâte, topoare și cuțite în incinta unui bar din București, unde a agresat mai multe persoane și distrus mai multe bunuri.

Persoanele în cauză au fost arestate, fiind declanșată procedura de predare în favoarea autorităților române, informează Poliția Română.

Activitățile investigative în cauză au fost efectuate de Serviciul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Ilfov, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. 

ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams - Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de ,,Urmăriri”, pentru  a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL