Anunț important din SUA! Decizia lui Donald Trump

Wednesday, 25 September 2019, 16:06, Sursă: REALITATEA.NET

Donald Trump a anunțat că va face publică stenograma convorbirii telefonice dintre el și președintele Vladîmîr Zelenski din această vară. Transcriptul convorbirii urmează să fie publicat în cursul zilei de miercuri. Anunțul vine la câteva ore după ce democrații au lansat procedura de punere sub acuzare a președintelui american.

Adaugă părerea ta

Secretarul de Stat al Statelor Unite Mike Pompeo a obţinut, marți, acordul Ucrainei pentru publicarea transcriptului convorbirii telefonice din 25 iulie dintre preşedintele Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit unei postări pe Twitter a lui Trump.

”Secretarul de Stat Pompeo a primit permisiunea din partea Guvernului Ucrainei să publice transcriptul convorbirii telefonice pe care am avut-o cu preşedintele ucrainean. Nici ei nu ştiu care este problema. Este o vânătoare de vrăjitoare din partea democraţilor”, a scris Trump pe reţeaua de socializare.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi a anunţat marţi declanşarea procedurii de destituire („impeachment”) a preşedintelui SUA Donald Trump.

Donald Trump, vizat de o procedură de destituire. Reacția furtunoasă a liderului SUA

Procedura de impeachment are ca punct de plecare o discuție telefonică purtată la finele lunii iulie de președintele american cu Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, în care se presupune că liderul Casei Albe ar fi solicitat investigarea unor contracte de energie ale unor firme în care este implicat fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, Hunter.

Donald Trump a reacţionat pe Twitter numind acţiunea împotriva sa o vânătoare de vrăjitoare şi reclamând că democraţii nici măcar nu au aşteptat să vadă transcrierea convorbirii.

Secretarul de presă al Casei Albe Stephanie Grishams i-a criticat pe democraţi, afirmând că ”au distrus orice şansă de progres legislativ pentru oamenii acestei ţări continuând să-şi concentreze toată energia pe atacuri politice partizane”.

Despre convorbirea cu Trump, Zelenski a spus doar că nu se pot face presiuni asupra sa. Întrebat dacă preşedintele american Donald Trump a făcut presiuni asupra sa în timpul unui apel telefonic în luna iulie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că nimeni nu poate exercita presiuni asupra lui, cu excepţia fiului său în vârstă de şase ani, relatează Reuters şi mass-media ucrainene, potrivit agerpres.ro.

La sfâșitul săptămânii trecute, democratul Joe Biden l-a atacat pe rivalul său republican în alegerile prezidențiale și i-a cerut să facă publică această convorbire telefonică. Trump este suspectat că i-a cerut lui Zelenski să înceapă o anchetă asupra familiei lui Biden.

Joe Biden, atac fulgerător la Donald Trump

După ce inițial Trump a negat informația, avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a recunoscut, la un moment dat, că a cerut Kievului să-l cerceteze pe fiul lui Joe Biden.

Conform informaţiilor publicate de Wall Street Journal, Trump l-ar fi încurajat pe Zelenski de „aproximativ de 8 ori" să ancheteze activităţile fiului lui Joe Biden şi să colaboreze în acest sens cu avocatul său personal, Rudy Giuliani.

Hunter Biden, al doilea fiu al fostul senator democrat, a lucrat pentru o companie ucraineană din domeniul gazelor începând din 2014, când tatăl său ocupa postul de vicepreşedinte în Administraţia Obama.