Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Contract semnat de Uniunea Europeană cu AstraZeneca. Compania farmaceutică ar urma să producă 300 de milioane de doze de vaccin anti-CoVID pentru statele UE

Thursday, 27 August 2020, 16:57 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei
"Astăzi, primul contract pe care Comisia Europeană l-a negociat în numele statelor membre UE cu o companie farmaceutică a intrat în vigoare prin semnarea formală cu AstraZeneca. Contractul va permite achiziţionarea unui vaccin anti-Covid-19 pentru toate statele membre UE, precum şi efectuarea unor donaţii în ţări cu venituri mici şi medii sau redirecţionarea spre alte ţări europene", a anunțat Comisia Europeană, printr-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.
 
"Prin acest contract, statele membre vor putea achiziţiona 300 de milioane de doze ale vaccinului AstraZeneca, cu opţiunea altor 100 de milioane de doze (...)", a adăugat Executivul Uniunii Europene.
 
Conform Mediafax, Comisia Europeană continuă negocierile cu alţi producători de vaccinuri şi a finalizat deja cu succes discuţiile preliminare cu Sanofi-GSK, pe 31 iulie, cu Johnson & Johnson, pe 13 august, cu grupul CureVac, pe 18 august, şi cu Moderna, pe 24 august.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL