Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Contrabandiști de țigări, prinși cu focuri de armă la frontiera cu Republica Moldova

Friday, 12 May 2017, 11:07 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat remis de oamenii legii, reținerea contrabandiștilor s-a realizat după ce polițiștii au folosit armamentul din dotare, fiind trase focuri de armă în plan vertical.

"În data de 10 mai a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari, județul Iași, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competență, au observat pe direcția localității de frontieră Zaboloteni, la malul românesc al râului Prut, două persoane de sex masculin, care trăgeau, cu ajutorul unei lansete mai multe colete voluminoase", se arată în document.

Contrabandiștii au fost monitorizați permanent de polițiști, iar în momentul în care au adus coletele la mal și au încercat să le transporte, oamenii legii au intervenit. Infractorii au încercat să fugă, profitând de întuneric, însă au fost prinși după ce au fost trase două focuri de armă în plan vertical.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățenii români Andrei C. și  Constantin M., în vârstă de 29, respectiv 40 ani, domiciliaţi in judeţul Iaşi, care au trecut coletele peste râul Prut cu ajutorul unei lansete și le-au tras cu o frânghie dinspre luciul de apă înspre mal.

Coletele conțineau 3.389 pachete cu ţigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 30.772 lei.

Poliţiştii de frontieră au dispus confiscarea ţigărilor şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducerea în/sau scoaterea din țară prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL