Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Constanța rămâne încă 14 zile în carantină. Ce reguli trebuie respectate în ziua scrutinului

Friday, 04 December 2020, 11:03 Sursă: Realitatea.net

Joi, în ultima zi a perioadei inițaile de carantină, rata de infectare în municipiul Constanța a fost de 10,54 cazuri la mia de locuitori, mai mare decât cea din prima zi a carantinării - 9,35 cazuri la 1.000 de locuitori.

Astfel, pentru încă două săptămâni se păstrează restricțiile de acces și circulație între localități, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice fără motive bine justificate.

De asemenea, în intervalul orar 05.00-23.00, este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în cazul în care nu exustă motive întemeiate.

Înmormântările și evenimentele de stare civilă se opot organiza cu prezenţa a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor si respectiv 8 în interior, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

PRECIZĂRI SPECIALE PRIVIND ZILELE SCRUTINULUI ÎN CONSTANȚA

(1) Se permite, în data de 5 decembrie, deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum și a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale.

(2) Se permite, în data de 6 decembrie, deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, pentru exercitarea dreptului de vot, observarea alegerilor și pentru efectuarea operațiunilor electorale.

(3) Se permite, în data de 6 decembrie, deplasarea cu urna specială pe raza teritorială a localității, .

(4) Se permite în datele de 6 și 7 decembrie, deplasarea la/de la sediile birourilor electorale de circumscripție, pentru predarea materialelor rezultate din procesul electoral, a membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare și a persoanelor care îi însoțesc, precum operatori de calculator, persoane acreditate și personal de pază.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL