Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Concluziile întâlnirii dintre miniștrii de externe rus și bielorus la Minsk. Moscova își reafirmă sprijinul pentru regimul Lukaşenko

Wednesday, 02 September 2020, 16:32 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

\"\"Vom răspunde acestui lucru într-un mod contondent\"\", a spus ministrul Serghei Lavrov la o conferinţă de presă comună la Moscova cu omologul său belarus Vladimir Makei, scrie Agerpres.

Lavrov a precizat că se referă la ţările care acum încearcă să \"\"agite situaţia în Belarus\"\" şi care de ceva vreme depun eforturi să îndepărteze Minskul de Moscova printr-un \"\"flirt stângaci\"\". Pe de altă parte, şeful diplomaţiei ruse a sprijinit iniţiativa preşedintelui Lukaşenko privind iniţierea unei reforme constituţionale şi a apreciat că un \"\"dialog naţional\"\" ar putea soluţiona criza din Belarus.

Lavrov s-a declarat, în schimb, împotriva discutării crizei din Belarus în cadrul unor organizaţii internaţionale, întrucât \"\"unii membri ai acestor organizaţii, între care OSCE şi ONU, încearcă cu orice preţ să internaţionalizeze evenimentele din Belarus şi să justifice astfel unele încercări agasante de a-şi oferi serviciile de mediere\"\".

Potrivit Reuters, Lavrov a acuzat şi Ucraina că încearcă să destabilizeze Belarusul, el susţinând că aproximativ 200 de extremişti ucraineni antrenaţi au fost trimişi în această ţară. Kievul a dezminţit aceste acuzaţii. \"\"Ucraina nu a desfăşurat, nu desfăşoară şi nu va desfăşura vreo activitate subversivă împotriva Belarusului\"\", a răspuns pe Facebook ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL