Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisarul-șef de la Investigații Criminale Economice și fostul șef al IPJ Timiș au fost reținuți

Monday, 01 February 2016, 23:58 Sursă: REALITATEA.NET

Marți, 2 februarie, ei vor fi prezentați magistraților cu propunerea de arestare preventivă. La ieșirea de la audierile care au durat aproape șase ore, Dumitru Pavel a spus că a văzut o parte din dosar, dar că nu comentează mai mult de atât, în timp de Sorin Muntean nu a vorbit cu jurnaliștii.

Cei doi au fost aduși la audieri la DNA Timișoara luni după amiază în legătură cu dosarul de corupție în care s-au făcut luni percheziții.

Dumitru Pavel a declarat la intrarea în sediul DNA Timișoara că nu știe despre ce este vorba și că așteaptă să se lămurească lucrurile la audierile în fața procurorilor anticorupție.

Sorin Muntean a refuzat să răspundă la orice întrebare a presei. Sorin Muntean este, în prezent, ofițer la departamentul Ordine Publică, fiind cercetat într-un alt dosar al DNA Timișoara și pus la dispoziție pe durata anchetei.

Procurorii DNA au efectuat, luni, percheziții la Poliția Municipiului Timișoara și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Timiș, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor, se fac cercetări cu privire la suspiciuni de comitere a infracțiunilor de luare și dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență și constituire de grup infracțional organizat.

DNA a anunțat luni că procurorii au efectuat percheziții în 13 locații situate în județul Timiș, dintre care două sunt sediile unor instituții publice, într-un dosar privind fapte de corupție comise în 2015.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în anul 2015. În cursul zilei de 1 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate în județul Timiș, dintre care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis luni Agerpres.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL