Cojile de banane. Beneficii uimitoare ale acestora

Thursday, 03 May 2018, 14:12 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cojile de banane. Nu le mai arunca! Deşi par doar.. coji, au beneficii extrem de numeroase!

Cojile de banane. Deși la prima vedere par total inutile, în realitate, cojilor de banane le putem găsi o sumedenie de utilizări. Astfel, dacă sunt puse la grătar, fierte sau coapte, ele pot fi chiar și mâncate! Iar dacă le dai prin blender, poți face din ele un smoothie delicios.

Iată câteva beneficii uimitoare ale banalelor coji de banane: 

1. Ceaiul de coji de banane te ajută să dormi – astfel, dacă vei fierbe timp de 10 minute câteva coji de banane iar ceaiul obținut îl vei bea înainte de somn, vei dormi ca prunc.

2. Cojile de banane albesc dinții – masează dinții cu partea interioară a cojii timp de 5 minute înainte de a-i spăla cu periuța și pasta de dinți obișnuită. Datorită conținutului de potasiu din coajă, dinții vor deveni mai albi.

3. Cojile de banane tratează acneea și coșurile – trebuie doar să masezi tenul cu partea interioară a cojii, iar peste 5 minute să speli fața cu apă călduță.

4. Cojile de banane reduc ridurile – efect datorat conținutului de antioxidanți, care stimulează producția colagenului și ameliorează circulația sanguină în zona respectivă.

5. Lustruiește încălțămintea cu coji de banane – ceea ce reprezintă o alternativă excelentă pentru crema de pantofi obișnuită.

 Sursa

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL