Cod ROSU de inundaţii pe râuri din judeţele Timiş, Arad, Iaşi şi Botoşani, până vineri la ora 9.00

Thursday, 06 June 2019, 23:51, Sursă: REALITATEA.NET

Hidrologii au emis, joi, avertizări cod roşu de inundaţii pentru râuri din judeţele Timiş, Arad, Iaşi şi Botoşani. Avertizările sunt valabile până vineri, la ora 9.00.

Adaugă părerea ta

Astfel, hidrologii au emis rod roşu de inundaţii pentru râurile din bazinele hidrografice: Bega – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău, Bega – sector aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău (sector îndiguit),judeţele Timiş şi Arad.

”Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Miniş şi Chizdia, precum şi în zonele de confluenţă ale afluenţilor de pe sectorul vizat cu râul Bega”, au transmis hidrologii.

De asemenea, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Miletin – bazin aval S.H. Nicolae Bălcescu, Jijioara (afluent al Jijiei), judeţele: Botoşani şi Iaşi.

”Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice: Miletin – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval Ac. Câmpeni”, au mai transmis specialiştii.

Potrivit acestora, avertizările sunt valabile până vineri, la ora 9.00.

Populaţia din zonele vizate a fost înştiinţată prin sistemul RO-Alert, iar la nivelul judeţelor s-a uînrunit Comitelele Judeţele pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, au fost alertate şi toate primăriile din zonele care se află sub incidenţa avertizărilor.

Sursa: news.ro