COD ROȘU în Grecia. Avertizare de călătorie de la MAE pentru turiștii români

Thursday, 11 July 2019, 12:14 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Serviciul de meteorologie din Grecia a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic până vineri, urmând să aibă loc furtuni puternice şi ploi torenţiale, anunță MAE.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) aminteşte cetăţenilor români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de miercuri până vineri, urmând să aibă loc furtuni puternice şi ploi torenţiale.  

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076. 

Imagini apocaliptice după furtuna din Halkidiki, care a ucis șase oameni și a rănit peste 100 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: 

http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă'.

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia - Halkidiki - s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme care au afectat miercuri seara nordul Greciei, notează Reuters.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informația și a precizat că un al treilea român este rănit, în spital. O echipă consulară mobilă se va deplasa în zonă pentru a acorda ajutor cetățenilor români.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN