Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Cod portocaliu și cod galben de ploi și fenomene extreme - Vezi harta cu zonele afectate

Friday, 04 September 2020, 06:15 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Un număr de nouă judeţe se află sub Cod portocaliu de furtuni până vineri noaptea, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, până vineri la ora 23:00, va fi valabil un Cod portocaliu de averse în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, precum şi în zona de munte a judeţelor Vrancea, Prahova, Braşov, Covasna şi Dâmboviţa, unde instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantităţile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi 50 - 70 l/mp. 

Iată mesajele de atenționare emise de ANM:

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 03 septembrie, ora 21 – 04 septembrie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată


În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 04 septembrie, ora 02 – 04 septembrie, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate


În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50...70 l/mp.

Imagine

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL