Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cod galben de inundații în 17 județe

Wednesday, 01 May 2019, 10:24 Sursă: REALITATEA.NET

Pot aparea scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite.

Potrivit hidrologilor, fenomenele periculoase pot sa apara, miercuri, pana la ora 18.00, in bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb, Mures, Bega, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Suceava, Moldova, Bistrita si Jijia.

"Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 48 de ore, ca urmare a precipitatiilor prognozate si propagarii se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie", au transmis hidrologii.

Potrivit acestora, ar putea fi afectate de inundatii judetele Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj, Bihor, Hunedoara, Arad, Harghita, Mures, Alba, Timis, Caras-Severin, Botosani, Suceava, Neamt si Iasi.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele: Cluj, Bihor, Hunedoara, Caras - Severin, Suceava si Neamt.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL