CNCD reacţionează după afirmaţiile xenofobe ale Olguţei Vasilescu

Sunday, 17 November 2019, 14:29 Sursă: Realitatea.NET

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat, într-o intervenţie telefonică la un post național de televiziune, că este îngrijorat de retorica folosită în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi că instituţia pe care o conduce a mai primit plângeri referitoare la afirmaţii cu caracter xenofob, cu elemente de prejudecată şi stereotip sau incitare la ură. 

Adaugă părerea ta

Asztalos a mai spus că privește cu îngrijorare aceste manifestări, iar CNCD va analiza şi acest caz. 

„În primul rând cu îngrijorare pentru că avem o serie de manifestări, ieşiri în această campanie electorale care deja apar ca plângeri la CNCD şi ne-am dori ca până la al doilea tur să păstrăm o anumită limită şi decenţă în campania electorală. În măsura în care vom primit plângeri, desigur vom face procedura şi vom analiza şi această speţă

Plângerile vizează elemente de prejudecată şi stereotip utilizată în campanie şi incitare la ură sau discurs de ură, mai ales elementul de xenofobie, legat de anumiţi competitori sau alte persoane etichetate ca fiind străine şi care ocupă funcţii în statul român.

Dacă ajungem la concluzia că depăşeşte limita libertăţii de exprimare, sancţiunile încep de la 1000 de lei până la 30 000 de lei dacă considerăm că e vorba de o atingere adusă unei comunităţi, atunci de la 2000 de lei până la 100 000 de lei”, a spus Csaba Asztalos la un post de televiziune.

Comentarii Existente
2019-11-17 14:57:34
Villhem

Oameni fara control psihiatric !. Avem un precedent foarte,foarte periculos : -nerespectarea Constitutiei si a deciziilor CCR, de catre Presedinte.Ambitia bolnava de a avea "partidul meu" a dus la caderea unui guvern legitim,majoritar,....datorat numai prin incalcarea legii si de a bloca orice lege,orice numire de ministri.Nu a respectat votul cetatenilor.Presedintele nu poate "reforma" un partid( PSD,UDMR.USR,PMP,s.a.....),ca nu-i place lui,fiecare partid avand doctrina lui.Vinovati se fac toti liderii de partid ca permit asa ceva.Ce se v-a intampla cu PNL la guvernare,daca Dancila va fi Presedinte ?,.....sa procedeze la fel,ca nu-i reformat PNL-ul ?.Vinovata se face si CCR ca nu la suspendat ea.Comportament mizerabil e la Presedinte prin "abuz de putere".

2019-11-17 15:18:48
Amalia

Herr Wilhelm,chiar mă îngrijorați! Sunteți frustrat tare ! Ce să mai zic despre modul în care v-ați expus niște idei amestecate .

2019-11-17 17:09:04

2019-11-17 17:09:06

2019-11-17 17:17:03

P.C.R.=P.S.D ...Până când nu va dispărea definitiv acest partid și toți afiliații săi ,nu va fi liniște în această țară...Aceste gunoaie rămase după debarcări masive rusești din generațiile trecute sunt toxice și omoară libera opinie românească...Ar trebui sa din mândrii că după 100 de ani este la conducerea țării tot un neamț....Nemții cei mari de atunci au făcut...Romania Mare nicidecum comunismul debarcat de la ruși, care a contaminat și a contagiat atâtea generații!!

2019-11-17 17:58:13
Basil

Asta vorbeste in general, doar nu-i idiot sa amendeze psd-ul.

2019-11-17 19:29:31
Hotii au devenit disperati !!!

Isi scot fascismul si rasismul de corupti degenerati la vedere ...

2019-11-17 20:48:42
Gabriela

olguta vasilescu cit timp a fost primar in Dolj -ii se spunea "OLGUTA BUDELCUTA"- niciodata nu era treaza, foarte adesea ,era dusa cu slavarea in coma la spitalul nr.1 CRaiova. Acolo , asteptau sa se trezeasca si , doamna primar- incepea sa ia la pumni si picioare cadrele sanitare.Exista filme audio si video cu ea. Cit , timp a fost primar a furat tot bugetul aproape, exista zeci de dosare penale cu fraudele facute de ea,DAR, procurori erau amenintati cu moartea,deorece se indragostise de domnul manda , om insurat dealtfel ,si cheltuia bani cu el.Exista zeci de probe- care trebuie scoase la lumina. De ce credeti oameni buni ca ea, urla precum leu in turbare? ii este frica -acesta zdreanta scolita de vadim tudor . Draga doamna olgutabudelcuta, ati luat o mare tepa ,cu manda olgutul vostru drag, el isi petrece viata frumos la Brussels cu starlete si tu ragi ca o vita la tv pentru analfabeta de veorica vasilica.Curat murdar! coano olgutabudelcuta!

2019-11-17 21:06:57
Gabriela

Un amanunt foarte important- Olgutabodelcuta- era dusa in COMA ALCOLICA- nu, sa nu va ganditi ca era in coma de prea mult stress. Intrebati orice taximetrist din Craiova si o sa aflati lucurii infioratoare despre ea..Ea l-a distrus pe Mititelu( el va poate da informatii pretioase) , a mintit si a furat tot ce s-a putut fura. Oameni buni,romanii -pensiile si salariile sint un drept al vostru -si nu un favor - nu sintem ciini ,sa ne arunce ei (PSD) cite o suta de lei. Treziti-va si judecat cu creierul nu cu picioarele. Afara- lucreaza milioane de oameni de toate virstele,iar copii lor adorm cu lacrimi pe obraz. Treziti-va si VOTATI- mergeti la VOT - nu mai acceptati,minciuna ,hotia si umilinta!

Alte articole din: POLITICĂ