CNA a iertat TVR de aparițiile lui Dragnea la Viața Satului în plină campanie electorală

Tuesday, 25 June 2019, 14:32 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET
CNA a votat pentru ultima oară, marți, asupra uneia dintre cele două emisiuni Viața Satului cu Liviu Dragnea, din luna mai, pentru care Televiziunea publică a fost acuzată de abateri de la regulile audiovizuale și ale campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.
 
Nici de această dată forul audiovizual nu a adoptat vreo sancțiune, deși, după cum arată unul dintre membri, discuțiile au dovedit că majoritatea din CNA consideră că postul a greșit, scrie Hotnews.ro
 
Rezultatul de astăzi al votului din CNA înseamnă, între altele, că dacă pe viitor TVR va avea abateri similare, din cauza cărora va ajunge în fața CNA, forul audiovizual va putea invoca din nou lipsa unui precedent pentru a evita o amendă, chit că cei mai mulți dintre membri consideră că a fost vorba de nereguli.
 
Liviu Dragnea a apărut de două ori la Viața Satului, în timpul campaniei pentru europarlamentare. Cazurile au fost discutate la CNA, fără niciun rezultat. Pentru a doua emisiune, Cristina Pocora, membru CNA, a solicitat o rediscutare, rediscutare care s-a petrecut acum două săptămâni. Astăzi a fost votul final și decisiv.

După cum a spus Pocora pentru HotNews.ro, rămăseseră de votat între o amendă de 15.000 de lei propusă de ea și o somație propusă de membrul CNA Radu Herjeu, care argumenta că, neexistând abateri anterioare, o amendă nu este sancțiunea adecvată. Pentru amendă au votat doi membri, alți 3 au votat pentru somație, în timp ce trei au preferat să nu voteze.
 
Apoi, la ultimul vot, Cristina Pocora și Dorina Rusu, care preferaseră amendă, au încercat să forțeze o sancțiune "de orice fel", doar să se consemneze oficial că TVR a greșit, votând la rândul lor pentru somație. Dar și așa, în condițiile în care trei dintre cei opt membri prezenți (restul fiind în concediu) nu au votat deloc, somația a atras doar cinci voturi, cu unul mai puțin decât minimul necesar pentru ca sancțiunea să treacă, a explicat pentru HotNews.ro Cristina Pocora.
 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: MEDIA