Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Ciurchea: Ne gândim la introducerea unei taxe pe serviciul farmaceutic. Încerc să deschid piața

Thursday, 01 October 2015, 16:29 Sursă: REALITATEA.NET

"Mă gândesc la o variantă de taxă pe serviciu. Încerc să deschid piața, încerc ca lucrurile să fie cât se poate de corecte și de deschise pentru toată lumea. Să nu mai existe comentariile care sunt la acest moment — că farmacia nu știu care are doar rețete din programe și acelea foarte scumpe sau farmacia nu știu care vinde doar aspirină. Nu, piața trebuie să fie deschisă pentru toată lumea, trebuie să ne batem în calitate și în modalitatea de a satisface nevoie pacientului. Efortul de a elibera un medicament este același și pentru un medicament scump, și pentru un medicament ieftin. Haideți să fie o taxă pentru acest efort! (...) Este o taxă, un procent pentru acel serviciu, nu este un procent aplicat la valoarea medicamentului", a explicat Ciurchea în cadrul Forumului Farmaciștilor.

Ciurchea i-a atenționat pe farmaciști că în sistemul informatic apar toate operațiunile efectuate cu medicamente și că "nu se șterge nimic".

"În momentul în care ați introdus cardul de sănătate și i-ați dat click, a rămas acolo și la istoric se uită toată lumea", a arătat președintele CNAS.

Potrivit acestuia, cel care ridică rețeta trebuie să o semneze, nu farmacistul sau alt angajat al farmaciei, și le-a recomandat farmaciștilor prezenți la forum să le prezinte celor care ridică rețetele variantele de prețuri.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL