Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Circulație restricționată și școli închise în Portugalia, în preajma a două sărbători naţionale

Sunday, 22 November 2020, 12:46 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Pe 1 decembrie, portughezii aniversează Restaurarea independenţei faţă de Spania, iar pe 8 decembrie este Sărbătoarea concepţiei imaculate a Fecioarei Maria.

În perioadele anunțate, companiile vor fi obligate să aibă program mai scurt, angajatorii fiind încurajaţi chiar să le dea liber salariaților pentru a reduce la minimum călătoriile. 

Premierul Antonio Costa a anunțat și introducerea obligativității purtării măștii de protecție la locul de muncă, informează Agerpres. Masca este deja obligatorie atât în spaţiile comerciale închise, cât şi în spațiile publice.

Din 9 noiembrie, în 191 de municipalități din țară sunt în vigoare restricții severe, precum interzicerea circulaţiei noaptea şi carantina în week-end, după ora 13:00.  În 171 dintre aceste municipalități măsurile vor fi prelungite cu două săptămâni, întrucât rata de infectare s-a menținut la un nivel ridicat. 

Bilanțul epidemiei din Portugalia, țară cu aproximativ zece milioane de locuitori, a ajuns la 255.970 de infectări și 3.824 de decese. Ultima raportare indica un bilanț zilnic de 6.472 de cazuri Covid-19. Țara ocupă locul al şaptelea în Europa în privința ratei de infectare la suta de mii de locuitori și locul al 14-lea în privinţa numărului deceselor, conform datelor Centrului european pentru prevenirea şi controlul bolilor.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL