Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ciolacu: Nu PSD amână alegerile parlamentare, dar modul dezastruos în care guvernul gestionează criza COVID-19 o poate face

Monday, 05 October 2020, 16:58 Sursă: realitatea.net

"Atât eu, cât şi colegii mei, suntem îngrijoraţi de dezastrul cu care este condusă această pandemie. Am ajuns astăzi să avem 25% rata de infectare. Aş vrea să-i anunţ pe domnul Iohannis şi pe domnul Orban, preşedintele României şi primul ministru că nu PSD va amâna alegerile. Am avut această discuţie cu colegii mei, ci "Guvernul său" este posibil să creeze această breşă de a fi amânate alegerile, din cauza gestionării dezastruoase a pandemiei de către Guvernul Orban", a declarat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Conducerea lărgită a PSD a decis, luni, că nu se vor face demersuri parlamentare pentru amânarea datei alegerilor parlamentare programate să se desfășoare pe 6 decembrie.

Pe de altă parte, a precizat liderul social-democrat, "dacă numărul de infectări zilnice va ajunge la 4.000, e oportun să amânăm alegerile".

Un proiect prin care alegerile parlamentare ar fi amânate până la data de 14 martie 2021 a fost depus la Senat. Alegerile parlamentare desfășurate la termen ar trebui să aibă loc în data de 6 decembrie 2020.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL