Cine va fi viitorul președinte al Comisiei Europene. Liderii UE au stabilit primul pas

Wednesday, 29 May 2019, 02:49 Sursă: REALITATEA.NET

Liderii Uniunii Europene i-au încredinţat preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, mandatul de a conduce negocierile privind viitorul preşedinte al Comisiei Europene.

Adaugă părerea ta

Liderii Uniunii Europene i-au încredinţat preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, mandatul de a conduce negocierile privind viitorul preşedinte al Comisiei Europene, a afirmat marţi cancelarul german, Angela Merkel, potrivit Agerpres.

Misiunea sa va fi să negocieze cu cei 28 de lideri ai UE, precum şi cu Parlamentul European, pentru a se ajunge la un acord cu privire la un candidat până când liderii se vor întâlni în perioada 20-21 iunie.

Angela Merkel a subliniat importanţa de a conduce negocierile într-o atmosferă de respect pentru a păstra capacitatea UE de a lua decizii în viitor.

"Trebuie să ne asigurăm că nu îi vom răni pe cei care, poate, nu pot fi de acord cu candidatul propus", a avertizat cancelarul german.

Pe de altă parte, Angela Merkel şi-a reafirmat sprijinul pentru Manfred Weber, candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene.