Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cine plătește la prima întâlnire? Reguli de aur

Tuesday, 14 March 2017, 21:08 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă te-a invitat el la masă

Regula generală este că el este cel care va plăti masa, pentru că el a inițiat invitația. Dacă el decide să te lase să-ți plătești consumația, cel mai probabil te vede doar ca pe o amică. Dacă este cu adevărat interesat de tine sau este un cavaler de modă veche, se va oferi să plătească el.

Dacă femeia se va oferi să-și plătească partea ei și/sau o parte din bacșiș, un bărbat nu trebuie să insiste prea mult. Femeia dorește să-și arate independența și nu vrea să-i datoreze nimic.

Dacă ea a inițiat invitația la masă

Ar fi normal ca femeia să plătească toată consumația, deoarece ea este cea care a făcut invitația. În societatea modernă, bărbații sunt educați că este responsabilitatea lor să plătească, indiferent de cine a inițiat invitația.

Cei mai mulți bărbați se vor oferi să plătească masa, așa că depinde de tine, dacă accepți sau nu.

O întâlnire casual, fără pretenții

O astfel de întâlnire poate fi o ieșire în parc, la grădina zoologică sau la o înghețată. Se recomandă ca cei doi să împartă cheltuielile, scrie unica.ro.

Cine se oferă să plătească și cine ajunge să plătească la o întâlnire depinde de întâlnirea în sine, de situație și de persoanele care particpă la ea. La final, nu prea contează acest aspect. Și așa întâlnirile sunt complicate și stresante, nu e nevoie să ții cont de toate regulile societății. Singurul aspect de care trebuie să ții cont este să nu uiți să te simți bine.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL