Cinci poliţişti români, trimişi în Olanda să prindă hoţi de buzunare la parada gay

Thursday, 31 July 2014, 14:26 Sursă: Mediafax

Cinci poliţişti români au fost trimişi în Olanda, pentru a-i ajuta pe colegii olandezi la investigarea furturilor din buzunare cu ocazia evenimentelor de anul acesta organizate de minorităţile sexuale, potrivit IGPR.

Adaugă părerea ta

Misiunea poliţiştilor români se desfăşoară în perioada 31 iulie - 3 august, cu ocazia Gay Pride - serie de evenimente ce include şi o paradă gay la Amsterdam.

"Misiunea poliţiştilor români vizează acordarea de sprijin şi asistenţă directă autorităţilor olandeze care instrumentează cauze de natură judiciară referitoare la infracţiuni contra proprietăţii - furturi din buzunare. De asemenea, poliţiştii acţionează pentru facilitarea schimbului de date şi informaţii de interes poliţienesc cu caracter operativ, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor" , se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Aceasta este cea de-a treia misiune organizată în baza "Programului de lucru privind cooperarea dintre România şi Olanda 2014-2015", ce cuprinde activităţi de analiză şi cunoaştere a domeniului traficului de persoane, al traficului de droguri, al criminalităţii informatice şi al infracţiunilor organizate contra proprietăţii.