Cinci poliţişti români, trimişi în Olanda să prindă hoţi de buzunare la parada gay

Thursday, 31 July 2014, 14:26 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Cinci poliţişti români au fost trimişi în Olanda, pentru a-i ajuta pe colegii olandezi la investigarea furturilor din buzunare cu ocazia evenimentelor de anul acesta organizate de minorităţile sexuale, potrivit IGPR.

Misiunea poliţiştilor români se desfăşoară în perioada 31 iulie - 3 august, cu ocazia Gay Pride - serie de evenimente ce include şi o paradă gay la Amsterdam.

"Misiunea poliţiştilor români vizează acordarea de sprijin şi asistenţă directă autorităţilor olandeze care instrumentează cauze de natură judiciară referitoare la infracţiuni contra proprietăţii - furturi din buzunare. De asemenea, poliţiştii acţionează pentru facilitarea schimbului de date şi informaţii de interes poliţienesc cu caracter operativ, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor" , se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Aceasta este cea de-a treia misiune organizată în baza "Programului de lucru privind cooperarea dintre România şi Olanda 2014-2015", ce cuprinde activităţi de analiză şi cunoaştere a domeniului traficului de persoane, al traficului de droguri, al criminalităţii informatice şi al infracţiunilor organizate contra proprietăţii.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri