Ciclonul spulberă toată țara. CODUL de vreme rea, extins la 39 de județe

Tuesday, 04 June 2019, 08:10 Sursă: REALITATEA.NET

Meteorologii au actualizat atenționarea de vreme rea. Este cod galben de ploi până la ora 10 în aproape toată țara. Doar trei județe din vest sunt exceptate.

Însă nici după ce expiră codul galben nu scăpăm de vijelii și de averse. Până joi este în vigoare o informare de la meteorologi.

ACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 03 iunie, ora 10 – 06 iunie, ora 10

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 iunie, ora 10 – 04 iunie, ora 10
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate
Zone afectate: conform textului și hărții

În Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș și local în Dobrogea și Banat vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

Potop în sudul și sud-estul țării. Zeci de case din județele Giurgiu, Teleorman și Galați au fost inundate după ploile abundente din ultimele două zile.

Drumul european București - Alexandria s-a transformat în lac de acumulare în Drăgănești Vlașca. Nici în Capitală situația nu a fost mai bună. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA