Chișinăul NU crede în UNIREA cu România. Anunțul lui Igor Dodon

Thursday, 26 December 2019, 20:28 Sursă: Radio Europa Liberă

Autor: Realitatea.NET

 

Dodon: „Cei care se declară că sunt pentru unire, în mare parte, nu sunt, ideologic, pentru acest proces, pur și simplu dezamăgirea”

Igor Dodon spune că numărul partidelor unioniste va scădea, chiar dacă acum pare că trendul este de creștere. Președintele pro-rus neagă rezultatele sondajelor de opinie care arată că numărul acestora este în continuă creștere. În 2016, când a fost ales președinte erau cinci, iar în prezent sunt 10 formațiuni unioniste.

„Dezamăgirea în autoritățile din RM. Eu cred că imediat ce va crește calitatea vieții, iar guvernul face tot posibilul în acest sens, inclusiv inițiativele președintelui, imediat ce vom face investiții majore în economie, numărul celor care nu își văd viitorul în acest stat va scădea. Pentru că cei care se declară că sunt pentru unire, în mare parte, nu sunt, ideologic, pentru acest proces, pur și simplu dezamăgirea. Știți, când vezi că lucrurile nu se schimbă spre bine, spui: da măcar cu...! Am vrut să spun ceva urât, dar nu spun. Dar să rupă situația asta într-o parte, îmbunătățirea calității vieții, reformele justiției, lupta cu corupția. Punere la pușcărie a celor care sunt vinovați. O să se schimbe lucrurile”, a spus Dodon, pentru Radio Europa Liberă.

Dodon: „Nu-mi schimb poziția. Istoria trebuie să fie istoria Moldovei și limba de stat este limba moldovenească. Acest subiect dezbină societatea, acest subiect NU EXISTĂ”

În privința statutului limbii moldovenești, Dodon a arătat că, peste Prut, limba de stat ar trebui să fie limba moldovenească, iar în școli ar trebui să se studieze istoria Moldovei. Pe de altă parte, Dodon susține că acest subiect dezbină societatea de peste Prut și că, de fapt, acest subiect nu există.

„Eu spun că istoria trebuie să fie istoria Moldovei și limba de stat este limba moldovenească. Tot timpul am spus acest lucru. Dar niciodată nu am ridicat, cel puțin ultimul timp, aceste subiecte pentru discuții publice. Nu am încercat să presez, să vin cu proiecte de legi, să insist ca guvernul ceva să schimbe ș.a.m.d. Noi am scos acest subiect care dezbina societatea. El nu există. Cineva încearcă să ni-l pună pe agendă, noi nu-l scoatem la iveală”, a mai spus Igor Dodon.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-26 20:45:26
Gurzu Mihai

Nu se pune momentan problema unirii poate alte generații să o facă.

2019-12-26 21:43:29
Paine si circ in Romanica

O saracie cu o alta saracie fac o saracie si mai mare. Cine doreste treaba asta si de ce? Functii, privilegii de moment pentru unii?

2019-12-26 21:44:25
Hamilton

Nu există mișcări unioniste nici în Romănia si nici in Moldova. Din contră există mișcări retrograde precum cea din ținutul Secuiesc sau Transnistria.

2019-12-27 16:30:28
George

Un tradator de tara acest Dodon, nimic mai mult. Limba "moldoveneasca" a fost fabricata la Moscova pentru a justifica anexarea Basarabiei. Se rasuceste Stefan in mormant cand vede la ce stare de decadere au ajuns urmasii lui. Cat despre Dodon, imi doresc sa-l vad in "exil", la Moscova, pentru totdeuna.

Alte articole din: EXTERN