China: „Marea Britanie trebuie să-și asume responsabilitatea pentru cei 39 de morți”

Friday, 25 October 2019, 10:54 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Marea Britanie și alte țări europene trebuie să accepte o anumită responsabilitate pentru decesul a 39 de persoane, care ar fi cetăţeni chinezi, ce au fost găsiți morți într-un camion frigorific în apropiere de Londra, a informat vineri publicaţia chineză Global Times, citată de Reuters.

Descoperire terifiantă în Regatul Unit: 39 de cadavre într-un camion. Cine sunt victimele?

Paramedicii și poliția au găsit miercuri cadavrele a 31 de bărbați și opt femei pe o proprietate industrială din Grays din Essex, la aproximativ 30 km est de capitala britanică. În acest moment era imposibil de spus cât de multă responsabilitate ar avea morții pentru tragedie, potrivit Global Times, citat de Reuters. 

„Dar un asemenea dezastru umanitar a avut loc sub ochii britanicilor și a europenilor. Este clar că Marea Britanie și țările europene nu și-au îndeplinit responsabilitatea de a-i proteja pe acești oameni de o astfel de moarte".

Chiar dacă s-ar fi descoperit că au intrat ilegal în țară, moartea victimelor nu a fost din vina lor, potrivit Global Times, citat de Reuters.

„Sperăm că Marea Britanie și țările europene își vor pune în aplicare diversele angajamente față de drepturile omului și vor depune eforturi pentru ca cetăţenii chinezi să nu fie abuzați și să moară subit.”

Dezvăluire șocantă în Anglia: Cine erau cei 39 de morți din camion

Marea Britanie pare să nu fi învățat lecția sa de la incidentul din Dover din urmă cu două decenii, mai notează publicația chineză citată de Reuters.

„Imaginați-vă cât de bine ar acţiona țările europene dacă zeci de europeni ar fi omorâți în mod tragic în vreun fel. (...) Poporul britanic și ţările europene ar putea să se întrebe de ce nu au reușit să evite o tragedie similară ... Au întreprins toate măsurile serioase de remediere a situaţiei pe care le-ar putea lua?”, încheie Reuters, citând Global Times.



Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN