Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cele mai periculoase cartiere din Capitală, în caz de cutremur. Harta dezastrului

Monday, 29 October 2018, 10:35 Sursă: REALITATEA.NET

Experții spun că nu este cazul să ne îngrijorăm încă, însă trebuie să fim precauți, deoarece s-ar putea produce un cutremur mult mai puternic în orice moment. În cazul în care în București ar avea loc un seism puternic, pestte 173 de clădiri din Capitală ar fi la pământ în doar câteva secunde.

Avertismentul seismologilor: "2018 va fi anul unor cutremure majore"

Potrivit ultimelor date privind imobilele expertizate tehnic din punct de vedere seismic, actualizate de Primăria Capitalei în 9 septembrie, în Bucureşti sunt foarte multe imobile care necesită lucrări ample de consolidare, 173 fiind cu risc seismic extrem de ridicat, încadrate în clasa I, alte 183 fiind catalogate drept "pericol public".

Un nou tip de CUTREMUR? Oamenii de ştiinţă sunt înmărmuriţi!

Situaţii prezentate recent de Ministerul Dezvoltării indică faptul că în Bucureşti, un eventual cutremur ar avea efect foarte puternic în zonele Otopeni, Băneasa, Casa Presei şi Pantelimon, puternic în zonele Panduri, Militari, Dumul Sării, mediu în zonele Titulescu, Bălcescu, Baltă Albă şi Gemeni, iar un efect scăzut s-ar înregistra în zonele Dâmboviţa, Metalurgiei şi IMGB.

Gheorghe Mărmureanu a făcut anunțul despre marele cutremur

Gheorghe Mărmureanu, reputatul seismolog, a vorbit în emisiunea "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV despre posibilitatea ca România să fie lovită de un cutremur mare.

Gheorghe Marmureanu a explicat de ce nimeni nu poate anticipa cu precizie când va avea loc un cutremur de magnitudine mare.

"Când vom avea un cutremur mai mare de 6.5?", a întrebat Rareș Bogdan.

Gheorghe Mărmureanu a replicat: "Buna intrebare. Foarte multa lume a crezut ca daca intra in matematica, in fizica, poate gasi o rezolvare. Nu este adevarat. Cel care a fost inaintea mea director general spunea "cand vrea Dumnezeu".

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL