Cele mai ciudate 20 de întrebări puse la interviurile de angajare și cum să răspunzi la ele

Monday, 27 January 2014, 12:23 Sursă: REALITATEA.NET

Site-ul Glassdoor a publicat o listă cu cele mai ciudate 20 de întrebări cu care candidații americani s-au confruntat la interviurile de angajare în anul 2013. Printre angajatorii care le-a adresat candidaților întrebări dificile/capcană nu se numără doar giganții IT, ci și companii din alte domenii mai puțin “excentrice”.

Adaugă părerea ta

Trend-ul întrebărilor bizare la interviurile de angajare a fost inițiat de Google cu ani buni în urmă, însă în luna iunie 2013, vicepreședintele departamentului de Resurse Umane al companiei, Laszlo Bock, a mărturisit că faimoasele întrebări dificile de la interviurile de angajare sunt absolut inutile pentru evaluarea candidaților. ”Am descoperit că întrebările/dificilă capcană sunt o mare pierdere de vreme. Ele nu prezic nimic, principalul lor rol fiind de a-i face pe angajatori să se simtă inteligenți”, a mărturisit Laszlo Bock.

Cu toate acestea, întrebările capcană continuă să existe în industria americană de resurse umane. Iată cele mai ciudate 20 de întrebări care le-au fost adresante candidaților americani în anul 2013:

1. ”Dacă ai putea organiza o paradă de orice fel prin biroul Zappos, ce fel de paradă ar fi?” – The Zappos Family, interviu pentru departamentul Loialitatea Clientului.

2.  ”Cât de norocos ești și de ce?” – Airbnb, interviul pentru postul de Content Manager.

3. “Dacă job-ul tău ar fi să livrezi pizza, în ce fel te-ar ajuta foarfecele?” – Apple.

4. ”Dacă ai putea cânta o melodie la “American Idol”, care ar fi aceea?” – Red Frog Events, interviul pentru postul de Coordonator de evenimente.

5. “Ești mai degrabă vânător sau mai degrabă culegător?” – Dell, interviu pentru postul de Account Manager.

6.” Dacă ar trebui să pleci pe o insulă și ar trebui să iei numai trei lucruri cu tine, care ar fi acelea?” – Yahoo, interviu pentru postul de Search Quality Analyst.

7. ”Dacă ai fi o cutie de cereale, ce ai fi și de ce?” – Bed Bath & Beyond, interviu pentru postul de Sales Associate.

Citește restul întrebărilor pe Fabuloase.ro