Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cele mai bune trucuri pentru o friptură fragedă. Sfaturile marilor chefi

Sunday, 22 July 2018, 13:26 Sursă: REALITATEA.NET

Carnea de vită

Friptura de vită este absolut delicioasă, numai dacă știi cum să o prepari corect. Poți greși foarte ușor atunci când faci friptură de vită. Acest tip de carne roșie este mai tare, de aceea trebuie să cunoști câteva trucuri simple menite să transforme friptura într-una foarte fragedă și cât se poate de delicioasă. În primul rând, carnea de vită își păstrează savoarea dacă este gătită mediu sau în sânge, dar devine mai tare dacă este gătită prea mult timp. Iată o metodă care te va ajuta să prepari o friptură de vită fragedă, scrie eva.ro.

Carnea de porc

Cea mai simplă metodă de a obține o friptură de porc foarte fragedă este aceea de a marina carnea înainte de preparare. Nu numai că va ajuta la frăgezire, dar prin marinare vei putea să-i oferi o gamă largă de arome. Uleiul de măsline, usturoiul, sosul de soia sau ghimbirul oferă o aromă deosebită fripturii de porc. Amestecă ingredientele, așază carnea de porc într-o pungă rezistentă resigilabilă și toarnă peste ea amestecul obținut. Lasă carnea la frigider timp de patru ore sau peste noapte. Carnea marinată se va găti mult mai ușor, va avea o aromă delicioasă și va fi foarte fragedă. 

De asemenea, poți obține o friptură de porc fragedă și fără marinare. Secretul este îi acorzi timp și să nu te grăbești. Dacă vei găti carnea de porc prea repede sau la o temperatură prea mare, se va usca și fibrele se vor întări. La cuptor, ar trebui să lași carnea de porc timp de 40 de minute pentru fiecare kilogram de carne, la o temperatură de 160 de grade Celsius.

Carne de pasăre

Carnea de pui din comerț este foarte fragedă și se prepară rapid. Dar acest lucru nu este valabil și în ceea ce privește carnea de curcan, rață sau gâscă. O regulă esențială pentru toate tipurile de carne de pasăre este de a lăsa carnea la temperatura camerei înainte de a o găti. Dacă pui carnea rece, direct din frigider, în tigaie sau în tava de cuptor, temperatura va provoca uscarea și pierderea sucurilor din interior, iar friptura va fi uscată.

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL