Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel puțin opt persoane au murit în urma furtunilor generate de Ciclonul Pam în Vanuatu

Saturday, 14 March 2015, 14:12 Sursă: AGERPRES

Am crezut că lumea se sfârșește, a declarat Alice Clements, purtător de cuvânt al UNICEF în Vanuatu, adăugând că nu există apă potabilă și rețeaua electrică nu funcționează, relatează Reuters.

Biroul național pentru gestionarea dezastrelor a confirmat că opt persoane au murit și 20 sunt rănite, însă informațiile sunt preliminare și numărul victimelor ar putea crește, a declarat Tom Skirrow, director al filialei locale a organizației Salvați Copii, potrivit Reuters.

Șefa diplomației australiene, Julie Bishop, a anunțat că guvernul Australiei este pregătit să ofere tot sprijinul necesar, iar Organizația Națiunilor Unite a anunțat că va trimite o misiune umanitară în regiunea afectată.

Sune Gudnitz, șef regional al U.N. Office for the Coordination of Humanitarian Affairs, a declarat că se analizează opțiunea trimiterii unui avion militar în zona afectată, posibil chiar din Australia, scrie Reuters.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, prezent la o conferință internațională în Japonia dedicată prevenirii dezastrelor, a adresat condoleanțele sale poporului din Vanuatu și a avertizat 'că distrugerile sunt foarte extinse', relatează AFP.

Imaginile satelitare arată că furtuna violentă a lovit întreg arhipelagul Vanuatu, format din cele 83 de insule cu 260.000 de locuitori.

Potrivit martorilor oculari, valurile aveau înălțimi de opt metri și au inundat capitala Port Vila, după ce ciclonul Pam, de categoria 5 (cea mai ridicată), a lovit arhipelagul.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL