Cel mai puternic somnifer natural cu efect imediat. În câteva minute adormi buștean

Thursday, 30 March 2017, 21:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cojile de banane conțin o combinație uimitoare de substanțe care declanșează o relaxare totală a organismului și apoi un somn profund și liniștit:

  • serotonină, numită și hormonul fericirii, care relaxează organismul și alungă stresul;
  • triptofanulun, aminoacid esențial natural, utilizat și în industria farmaceutică pentru tratamentul tulburărilor de somn;
  • cantități importante de magneziu, mineral renumit că previne întreruperea bruscă a somnului și trezirile din timpul nopții și potasiu element ce ajută mușchii și vasele de sânge să se relaxeze și dezactivează adrenalină. Magneziul este adesea recomandat și de medici persoanelor care au probleme cu somnul.

Acest ceai este foarte cunoscut și apreciat de cei care au probleme cu somnul din țările din America de Sud unde bananele se găsesc din abundență, dar în Europa acest remediu este mai puțin cunoscut.

Ingrediente necesare:

  • câteva coji de banane organice;
  • 1 lingură de scorțișoară pudra;
  • o linguriță de lavandă(sau un pliculeț de ceai);
  • 1 litru de apă.

Mod de preparare:

Cojile de banane proaspete se spăla bine , li se tăie capetele și se pun într-o tigaie unde se lasă 1-2 ore până se inegresc. Apoi tigaia se introduce în cuptorul încălzit la 65 grade Celsius, adică temperatură ideală de pasteriorizare și se lasă până se usucă complet.

După ce sunt uscate se farmiteaza și se pun la fiert într-un vas cu apa timp de 12-15 min. După ce luați ceaiul de pe foc adăugați scorțișoară apoi mai puteți pune la infuzat timp de câteva minute și un vârf de linguriță de flori de lavandă sau un pliculeț de ceai de lavandă. Apoi se strecoară și se consumă călduț înainte de culcare. În maxim 10-15 minute veți dormi buștean. Dacă va rămân coji de banane uscate le puteți păstra în săculeți de pânză într-un loc întunecat și răcoros.

Acest ceai are și efecte excelente de calmare în situații de stres dar trebuie să aveți grijă, dacă îl beți în timpul serviciului veți fi cuprinsă de o stare de somnolență puternică și va fi greu să va mențineți trează. Efectul antistress se datorează serotoninei. Studiile au arătat că în cojile de banană există cantități mari de serotonină, substanță folosită de medici în tratarea depresiei. Cojile de banane conțin și o cantitate importantă de luteină, substanță care ajută la protejarea ochilor de cataractă, scrie doctorulzilei.ro.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE