Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel mai nou sondaj de opinie pentru alegerile din București - Ce procente au Nicușor Dan, Gabriela Firea și Traian Băsescu

Saturday, 19 September 2020, 17:36 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Un sondaj de opinie realizat de Novel Research pentru PNL și prezentat de Nicușor Dan într-o conferință de presă arată că reprezentanul susținut de PNL se află pe prima poziție cu o intenție de vot de 33%, în timp ce Gabriela Firea ar obține 30,5%. Traian Băsescu este și el cotat cu 9%, în timp ce 18,5% dintre bucureșteni se declară nehotărâți.

Sondajul a avut 840 respondenți, iar marja de eroare este de 3,7%. Eșantionul este reprezentativ pentru populația municipiului București cu drept de vot la alegerile locale și a fost realizat prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Sondajul a fost realizat la comanda PNL.

„Este un sondaj de opinie realizat în perioada 16-17 septembrie, adică în urmă cu 2 și 3 zile, telefonic, 840 de bucureșteni, marjă de eroare 3,4%, compania Novel Research, mai multe întrebări la care o să vă dau răspunsurile date de bucureșteni. Merită primarul în funcție un nou mandat? 54% dintre bucureșteni au spus NU, 33% spun DA, 11% NU RĂSPUND. Dacă îi luăm în calcul doar pe cei care au o opțiune pe acest subiect, 61% spun că nu merită un nou mandat.

Au fost întrebați bucureștenii dacă consideră că competiția pentru Primăria Generală este una strânsă sau nu. 69% spun că va fi o competiție cu un rezultat strâns. Bucureștenii sunt de acord că orice vot este important, înțeleg acest lucru”, a spus candidatul USR-PLUS-PNL la Primăria Generală a Capitalei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL