Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel mai mare fond suveran din lume a câștigat 31 de miliarde de dolari

Wednesday, 20 August 2014, 15:26 Sursă: AGERPRES

Norges Bank Investment Management, divizia Băncii centrale a Norvegiei care se ocupă de gestionarea fondului de 885 de miliarde de dolari, a informat că în trimestrul al doilea investițiile sale au generat un profit de 192 miliarde de coroane norvegiene (31 de miliarde de dolari).

Investițiile în acțiuni au generat un randament de 4% iar cele în bonduri un randament de 2%, a precizat NBIM. Acțiunile de pe piețele emergente au generat cele mai mari profituri, în special cele din India, Rusia, Turcia și Brazilia. De asemenea, acțiunile din Europa, America de Nord și Asia au avut toate contribuții pozitive. Acțiunile din sectorul petrolului și gazelor naturale au fost cei mai buni performeri, precum Royal Dutch Shell și BG Group.

'Piețele de acțiuni au crescut în al doilea trimestru pe măsură ce piețele emergente au înregistrat cele mai bune performanțe', a declarat directorul NBIM, Yngve Slyngstad. 'Lichidități considerabile au intrat pe piață ceea ce a împins în sus prețurile', a adăugat Slyngstad.

Fondul suveran de investiții al Norvegiei a fost înființat în anii 1990 drept principalul vehicul de investiții pentru veniturile din petrol ale Norvegiei. În ultimul deceniu valoarea fondului s-a dublat iar la data de 30 iunie a ajuns la 5.478 miliarde de coroane norvegiene, analiștii estimând că până în 2020 va ajunge până la 7.278 miliarde de coroane.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL