Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cea mai ușoară rețetă de dulceață de cireșe amare

Tuesday, 19 June 2018, 08:53 Sursă: REALITATEA.NET

Sigur, n-o să te mințim, există și o etapă mai complicată a preparării acestei dulceți, și anume eliminarea sâmburilor din cireșele amare.

Ingrediente necesare preparării dulceții de cireșe amare

700 g cireșe amare fără sâmburi

700 g zahăr

3 felii de lămâie

Cum se prepară dulceața de cireșe amare

Pentru început, spală bine cireșele și usucă-le într-un prosop. Apoi îndepărtează sâmburii. Taie cele trei felii de lămâie în triunghiuri de aproximativ 5 mm grosime. Pune cele două ingrediente într-un recipient și adaugă peste ele zahărul, apoi introdu recipientul la frigider pentru aproximativ 4 ore.

La capătul celor 4 ore, scurge siropul lăsat într-o cratiță și pune-l să fiarbă 10 minute. Adaugă cireșele amare și continuă fierberea dulceții încă aproximativ 30 de minute la foc mediu. După scurgerea timpului, încearcă dacă dulceața este închegată. Pentru aceasta, scoate o linguriță de dulceață din vasul în care fierbe și las-o pe o farfurioară rece. Dacă este legată, poți opri fierberea. Dacă nu este închegată, mai continuă fierberea câteva minute.

Când dulceața de cireșe amare este gata, introdu-o în borcane cu filet sterilizate, fără a o lăsa să se răcească. Depozitează apoi borcanele într-un loc răcoros și neapărat cu capacul în jos, această poziție fiind necesară pentru vidare.

Sursa: avantaje.roAlte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL