Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cea mai performantă unitate de învăţământ superior din România. Ce loc ocupă în Europa?

Monday, 06 November 2017, 18:04 Sursă: REALITATEA.NET

„Politehnica din Bucureşti a fost clasată, din nou, ca fiind universitatea cu cele mai mari performanţe academice din ţară, conform unuia dintre cele mai cunoscute sisteme de ierarhizare academică din lume - University Ranking by Academic Performance. În cadrul ierarhizării, URAP a avut în vedere atât rezultatele ştiinţifice ale universităţii, cât şi colaborările internaţionale cu universităţi la nivel internaţional”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către Universitatea Politehnica din Bucureşti, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, acest top se bazează atât pe indicatori cantitativi cum ar fi productivitatea ştiinţifică sau impactul cercetărilor ştiinţifice, cât şi pe indicatori calitativi, care redau impactul cercetărilor ştiinţifice în comunitatea internaţională.

„Ponderea indicatorilor în cadrul ierarhizării este: numărul de articole publicate (21%), totalul documentelor ştiinţifice publicate (10%), numărul de citări (21%), impactul total al articolelor ştiinţifice (18%), impactul total al citărilor (15%), articole ştiinţifice publicate în parteneriate internaţionale (15%)”, se mai arată în comunicatul instituţiei.

La nivel mondial, Universitatea Politehnica din Bucureşti a fost clasată pe locul 709, cu o uşoară variaţie faţă de anii trecuţi, iar la nivelul Europei, UPB ocupă locul 306.

În topul University Ranking by Academic Performance (URAP) sunt cuprinse cele mai importante17 universităţi din România.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL