Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Cea mai mare extindere a fondului forestier din ultimii 30 de ani! Anunțul ministrului Mediului făcut la Teleorman

Monday, 25 May 2020, 13:15 Sursă: Realitatea.NET

”Ne-am propus să demarăm cea mai mare extindere a fondului forestier din România din ultimii 30 de ani!

Am mers în vizită de lucru în județul Teleorman, comuna Orbeasca, acolo unde primarul comunei a făcut toate demersurile pentru constituirea perimetrelor de amelioare și astfel vom introduce în fond forestier primele 80 de hectare pe care ne dorim să le împădurim deja în această toamnă.

Un teren degradat, cu destinație agricolă, dar necultivat de mulți ani și care în realitate nu folosește nici agriculturii și nici nu este împădurit. Astfel de locuri sunt peste tot în țară! Ultimele date de inventar sunt la nivelul anului 2014. Iar, potrivit datelor INS, în România sunt cel puțin 500.000 de hectare de terenuri degradate. Aceste date trebuie actualizate și văzute direct din teren.

În ultimii 10 au fost împădurite doar 26.000 de ha de terenuri degradate. La preluarea mandatului mi-am propus un obiectiv clar și cuatificatbil: extinderea fondului forestier al României! La întâlnirea pe care am avut-o cu ACOR (Asociația Comunelor din România), le-am cerut tuturor primarilor din țară să identifice în timp cât mai util terenurile degradate și să demareze măsurile necesare în vederea completării fișei perimetrului de ameliorare, care va sta la baza împăduririi terenurilor în campania de împădurire din toamnă și în cele din sezoanele următoare.

Îmi doresc o implicare serioasă și promptă a tuturor UAT-urilor, mai ales că terenurile degradate pot deveni păduri pentru toți românii fără cheltuieli suplimentare de la bugetele locale, iar pădurea viitoare va rămâne comunității”, a declarat Costel Alexe.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL