Ce spune DSP Arad despre cazul dezinsecției de la Liceul German din Arad

Tuesday, 21 January 2020, 23:15 Sursă: Realitatea de Arad

21 de elevi de la Liceul German „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad au ajuns luni la spitalul județean, iar marți au ajuns alți 5, dintre care 3 au rămas internați, însă cu alte simptome decât cele legate de acțiunea de dezisecție, dezinfecție și deratizare care a avut loc în școală pe data de 10 ianuarie.

Chiar dacă în acest moment nu se cunoaște exact cauza pentru care elevii au ajuns la spital, medicii spun că în momentul de față nu se poate face o legătură directă între evenimentele din 13 ianuarie și cele din 20 ianuarie, scrie Realitatea de Arad.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a directorului Direcției de Sănătate Publică Arad (DSP), Constantin Cătană despre acest caz.

De la începerea problemelor, la spital au ajuns 85 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani. Printre cei care au mers în ultimele zile la spital se află și copii care au simptomele unor boli de sezon.

Avocatul Poporului s-a autosezizat în legătură cu situația de la Liceul German „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad, Reprezentantul Avocatului Poporului, care a mers, marți, la Liceul German, unde s-a întâlnit cu directorul școlii, a declarat că verificările vizează condițiile în care învață elevii, ce anchete și ce măsuri se iau.

Controlul Ministerului Sănătății arata, săptămâna trecută. că una dintre substanțele folosite este interzisă din aprilie 2019, iar o altă susbstanță ar fi fost folosită în doze de 4 ori mai mari decât ar fi normal.

Polițiștii, procurorii și Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Arad continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență AradAlte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL