Ce spune Dragnea despre protocolul semnat de el cu SRI. "Este secret de serviciu"

Tuesday, 24 July 2018, 16:44, Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că protocolul secret încheiat între SRI şi Ministerul Dezvoltării, de pe vremea când era ministru, vizează securitatea cibernetică, un astfel de document fiind încheiat cu toate ministerele.

Președintele PSD Liviu Dragnea a semnat, în 2014, un protocol de colaborare cu SRI, în calitate de ministru al Dezvoltării, a relatat presa săptămâna trecută. 

"În primul rând este vorba de un protocol care se referă la cyber security şi anume la protecţia datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale şi instituţiile din subordine, protecţia acestor date faţă de atacurile cibernetice. Şi nu vorbim de atacuri din partea unor posibili hacker, ci şi a unor entităţi străine. E un tip de protocol care s-a încheiat, din câte ştiu eu, cu toate ministerele. El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse. Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI şi structură din Justiţie, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal şi neconstituţional. Tipul acesta de protocoale între SRI şi instituţii publice sunt necesare, dar de aici şi până la a spune că am colaborat cu statul paralel? Şi se vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată", a afirmat, liderul PSD, Liviu Dragnea, la Parlament.

Acesta a precizat că a vrut să vorbească public despre acest protocol, însă a fost sfătuit să nu o facă deoarece fiind secret de serviciu ar fi putut fi "luat la întrebări" şi acuzat de înaltă trădare.

"Este secret, este un secret de serviciu. Eu am vrut să vorbesc despre el (protocolul – n.r.) acum multe luni de zile, dar fiind vorba despre mine am fost sfătuit să nu amintesc nici măcar despre titlul acestui protocol, pentru că fiind secret de serviciu, mă putea chema cineva la întrebări, iar cine ştie ce mai dădeam informaţii unor puteri străine, şi eram şi eu, din nou, acuzat de înaltă trădare", a explicat Dragnea, potrivit Mediafax.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ