Ce se întâmplă în organismul tău la 24 de ore după ce ai băut un energizant?

Friday, 14 August 2015, 09:13, Sursă: REALITATEA.NET

Site-ul Personalise.co.uk a studiat efectele unei băuturi energizante și a dezvăluit ce se întâmplă în organismul tău în 10 minute, 15-45 de minute, 30-50 de minute, o oră, 5-6 ore, 12 ore respectiv 12 ore după ce ai consumat o doză.

Adaugă părerea ta

După 10 minute. După ce consumi o băutură energizantă, este nevoie de 10 minute până când cofeina ajunge în sânge. Bătăile inimii devin mai accelerate și presiunea arterială crește.

După 15-45 de minute. Acesta este intervalul în care cofeina începe să/și facă efectul. Te vei simți alert pentru că simulentele încep să-ți afecteze organismul. Devii nu doar mai concentrat, dar și mai agitat.

După 30-50 de minute. După 50 de mimute, organismul a absorbit toată cofeina din băutura energizantă iar ficatul absoarbe și mai mult zahăr în sânge.

După o oră. Corpul tău începe să resimtă o criză de hipoglicemie, iar efectele cofeinei încep să dispară. Începi să te simți obosit și îți pierzi din energie.

După 5-6 ore. După aproape 6 ore de când ai consumat un energizant, efectul cofeinei este la jumătate și mai ai cam 50% din substanță în sânge.

După 12-24 de ore. După c etrece efectul cofeinei, începi să simți simptome ca dureri de cap, ești irascibil și poți să ai probleme digestive.

Între 7-12 zile. Studiile au arătat că acesta este intervalul de timp în care corpul devine tolerant cu cofeina. Organismul se obișnuiește cu băutura energizantă, iar efectele nu mai sunt atât de puternice.