Ce se întâmplă în corpul tău când ţii POST NEGRU timp de 3 zile

Wednesday, 07 June 2017, 10:51 Sursă: REALITATEA.NET

Despre post se spun foarte multe lucruri, mai ales despre cel negru, în care nu consumi decât apă. Este greu de ținut, dar benefic.

Adaugă părerea ta

Anul calendaristic este segmentat de perioadele de post începând cu cel al Paștelui și terminând cu cel al Crăciunului. Între cele două de referință mai sunt perioade mici, în care se recomadă să se țină post.

Despre post există credința că nu este doar o modalitate de a te abține de la mâncare și băutură, ci mai mult este o modalitate bună de a medita și reflecta asupra sinelui, o portiță în care să te regăsești pe tine și să te cureți atât spiritual, cât și trupește.

Cercetătorii de la Universitatea din California au făcut un studiu cu privire la efectele postului negru asupra organismului uman și au ajuns la concluzia că 3 zile de post negru ajută sistemul imunitar să se regenereze. Asta nu înseamnă că acum va trebui să te supui unor diete drastice și să te înfometezi. Pentru a ține cu adevărat post negru, trebuie să urmezi niște pași.

Cum se ține postul negru

În primul rând, este necesar ca, în ziua în care te hotărăști să ţii post negru, să nu mănânci nimic toată ziua, nu trebuie să te cerţi cu nimeni, orice s-ar întâmpla.

În aceste trei zile trebuie să îţi învingi orgoliile, să îţi stăpâneşti firea, să treci cu vederea orice fel de răutate cu care te intersectezi și să ai puterea să ierți orice.

În zilele de post este bine să nu te duci în vizite pentru a nu te lăsa ispitit de bucatele pe care ți le poate oferi gazda și nici nu trebuie să strigi în gura mare că tu postești. Această acțiune este una intimă, care te privește doar pe tine.

În cazul în care ai oameni săraci prin preajmă, mâncarea ce ar fi trebuit să o consumi în zua respectivă împarte-o lor.

Dacă nu poți să ții post toată ziua, după ce ai întrerupt postul încearcă să te limitezi doar la o singură porție de mâncare deoarece altfel se spune că diavolii ți-au furat postul și au râs de tine.

În mod normal, postul negru se ține de la ora 18 a zilei în curs și se duce până la opra 24 din ziua următoare, astfel se spune că se ține în timpul orelor în care a pătimit Hristos.

Află mai multe despre beneficiile postului negru AICI