Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă în corpul tău când bei whisky şi energizant

Monday, 04 January 2016, 14:13 Sursă: REALITATEA.NET

Specialiştii avertizează asupra efectelor negative ale acestui cocktail, deoarece băuturile alcoolice şi cele energizante funcţionează în moduri diferite. Dacă whisky-ul acţionează că un sedativ şi încetineşte funcţiile creierului, cafeina din energizant, pe de altă parte, este un stimulent care produce adrenalină în organism, creând o stare de alertă.

 Cum reacţionează organismul atunci când bei whisky şi energizant

Băuturile energizante pot masca efectele alcoolului, astfel încât poţi avea impresia că eşti într-o stare conştientă, ceea ce te va face să consumi mai mult alcool decât de obicei. Chiar dacă pe moment îţi conferă o senzaţie de euforie, acest cocktail din whisky şi energizant îţi poate afecta judecata, creează o stare de confuzie şi duce la pierderea controlului asupra propriilor acţiuni.

Totodată, combinarea băuturilor alcoolice cu cele energizante înseamnă un consum mai mare de zahăr, calorii şi cafeină, cu efecte neplăcute asupra stării de sănătate.

 Combinaţia de whisky şi energizant îţi afectează ficatul şi inima

Consumul de whisky este nociv pentru ficat, deoarece alcoolul inhibă un hormon care împiedică eliminarea apei din corp, iar organismul ajunge să fie deshidratat. Acelaşi lucru se întâmplă în cazul consumului de băuturi energizante, din cauza concentraţiei mari de cofeină. De asemenea, combinarea whisky-ului cu energizant îngreunează procesul de metabolizare şi afectează ficatul.

Vezi mai multe pe Divahair.ro.
Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL