Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce s-a întâmplat AZI cu cursul euro-leu, după vârful istoric atins marți

Wednesday, 22 November 2017, 13:17 Sursă: REALITATEA.NET

Banca Națională a anunțat un curs valutar în scădere cu 0,12% pentru euro, până la valoarea de 4,6497 lei/euro, față de valoarea record de marți de 4,6551 lei/euro.

Leul s-a depreciat, în schimb, în fața francului elvețian, cotat de BNR la valoarea de 3,9987 lei, dar s-a apreciat în raport cu dolarul american - ajuns la cotația de 3,9565 lei.

"Leul nu are cum să rămână liniştit", spun oficialii BNR. Banca Națională nu mai apără cursul

Adrian Vasilescu, consultant de strategie la Banca Naţională a României, se opune din nou afirmațiilor că BNR stabileşte paritatea leu-dolar și că Banca Naţională „manipulează cursul".

Piaţa dictează încotro merge cursul de schimb, spune Adrian Vasilescu. "Deşi mulţi spun că Banca Naţională „manipulează cursul". Şi chiar aşa gândesc, că Banca Naţională stabileşte paritatea leu-dolar. Dar realitatea e cu totul alta. Nimeni, la Banca Naţională, nu are o baghetă magică prin a cărei mişcare să indice: euro scump şi leu ieftin. Sau invers. Factorii determinanţi sunt în economia reală. Banca Naţională doar veghează ca paritatea leu-euro să nu se rupă de mişcările din economie", a explicat oficialul BNR.

Leul pierde altitudine în raport cu moneda unică europeană: BNR a anunțat marți un nou maxim istoric pentru euro, trecând peste pragul de 4,65 lei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL